ΑΛΙΚΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ ΕΛΛΑΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ

ΘΕΜΑΤΑ

28 Μαΐου 2017

Η ΠΟΛΙΣ ΕΑΛΩ 29 Μαΐου 1453 μ.Χ.

Πηγή εικόνας: http://impantokratoros.gr/3077A728.el.aspx

Ανέκαθεν έθνη με δική τους διοικητική επικράτεια και δικούς τους «πολιτισμούς» μη μπορώντας να επιβιώσουν με τα υπάρχοντα υλικά και «πνευματικά» αγαθά τους βάλλονταν κατά του Ελληνικού πολιτισμού και έθνους προσπαθώντας να διαλύσουν τα πνευματικά τους σκοτάδια.
Η μόνη τους δικαιολογία για όλα αυτά είναι και ήταν τα άλυτα υπαρξιακά τους προβλήματα.
Ποιος ευθύνεται γι' αυτά τα γεγονότα;
Και οι κατακτητές και οι κατακτημένοι;;;
Μία εκδοχή είναι ότι αυτό επετράπει εκ των Άνωθεν γιατί συν τω χρόνω η Πίστη κινδύνευε να μετατραπεί σε μία θρησκεία Παπικού - κοσμικού χαρακτήρα.
Ήδη οι παπικοί της "Νέας Ρώμης" επηρέαζαν αρνητικά την Ορθόδοξη Πίστη.
Φυσικά και δεν εγνώριζε ο Βύζας (Βασιλεύς των Μεγάρων στην Αττική) ότι η αποικία που έχτισε στον Κεράτιο κόλπο το 657 - 658 π.Χ. και την ονόμασαν Βυζάντιο προς τιμήν του οι άποικοι Μεγαρείς θα περνούσε τόσα δεινά από τους βαρβάρους.  



Την τελευταία ημέρα της Αλώσεως η άμυνα των Βυζαντινών πολεμιστών είχε αποδυναμωθεί και μπαίνοντας στην Πόλη οι απόγονοι της Άγαρ (Αγαρηνοί) κατέλαβαν όλες τις αμυντικές θέσεις στα τείχη τους εκτός τρεις πύργους :  των Αλεξίου, Λέοντος και Βασιλείου.
Αυτούς τους τρεις πύργους υπερασπίζονταν με γενναιότητα πολεμιστές από την Κρήτη οι οποίοι μέχρις εσχάτων πολέμησαν μαζί με τους υπόλοιπους χριστιανούς εναντίον των βαρβάρων.
Ο αθεόφοβος σουλτάνος Μωάμεθ από ασφαλή θέση και μακριά από το πεδίο της μάχης έστελνε τους Αγαρηνούς να σκοτώνονται σε έναν πόλεμο που δεν ήταν δικός τους και υποσχόμενός τους τρεις ημέρες αχαλίνωτου πλιάτσικου, σφαγών και βιασμών εναντίων των  Χριστιανών Πολιτών της Κωνσταντινούπολης.
Στο έσχατο διπλωματικό παιχνίδι της «στρατηγικής του σκακιέρας» ο σουλτάνος πρότεινε με λόγους πονηρούς και ανέντιμους στον Αυτοκράτορα Κωνσταντίνο ΙΑ΄ Παλαιολόγο να του παραδώσει την Πόλη ειρηνικά υποσχόμενος ότι σε αντάλλαγμα θα του παραχωρούσε το Δεσποτάτο του Μιστρά.
Αν δεχόταν αυτή τη συμφωνία ο Κωνσταντίνος θα νομιμοποιούσε άμεσα την είσοδο του σουλτάνου και των βαρβάρων στρατιωτών του στην Βασιλεύουσα εφόσον ο δεύτερος θα κρατούσε τον πάπυρο παραχώρησης με το αυτοκρατορικό χρυσόβουλο στα χέρια του.
Η Απάντηση του Βυζαντινού Αυτοκράτορα ήταν λακωνική, τίμια, γενναία και δισύλλαβη  ΟΧΙ !!!
Επέλεξε να σκοτωθεί στο Πεδίο της Μάχης υπερασπιζόμενος τον λαό του και τιμώντας τον Θρόνο, την Πίστη και την Πατρίδα!!!
Αυτή δεν ήτο μόνον μία έντιμη και γενναία απόφαση της στιγμής από πλευράς Κωνσταντίνου Παλαιολόγου αλλά και μία διαθήκη που φέρει ως νόμιμους πολίτες τις επόμενες  γενιές των ορθοδόξων κατοίκων της Κωνσταντινουπόλεως μέχρι την σήμερον και δια παντός.
Οι δε Οθωμανοί παρανόμως καταπατούν τα πάτρια εδάφη μας όπως ακριβώς συμβαίνει στην Ιωνία  και την Βόρεια Κύπρο. 

=========================================================
Και για να μην ξεχνάμε.....
Η ΑΛΩΣΗ ΤΟΥ 1204

Οι Δυτικοί λοιπόν άλωσαν την Πόλη το 1204. Πεινασμένοι από υλικά αγαθά και κοσμική εξουσία ονομάτισαν την πάλαι ποτέ "Βυζαντινή Αυτοκρατορία" σε "Νέα Ρώμη" προδίδοντας εκτός εαυτών και την Αληθινή Πίστη, μετατρέποντας τον Τίμιο Σταυρό σε λάβαρο επιδρομών και επιβάλλοντας στην τότε Ευρώπη τον θρησκευτικό μεσαίωνα.
Την ημέρα της αλώσεως εισήλθαν οι αθεόφοβοι σταυροφόροι της Δύσης στον Ιερό Ναό της Αγίας Σοφίας έφιπποι σπάζοντας κειμήλια και καταστρέφοντας σημεία και αντικείμενα που περιείχαν χρυσό και πολύτιμους λίθους για να τα μεταφέρουν στην φτωχή καθ' όλα πατρίδα τους.
Και η παλαιά Ρώμη από που υιοθέτησε τον Πολιτισμό της?
Από την Αρχαία Ελλάδα φυσικά. Έτσι συνεχίστηκε ο Ελληνικός Πολιτισμός και κατά την Ρωμαϊκή περίοδο.
Τα ίδια και τα ίδια λοιπόν. Η ιστορία επαναλαμβάνεται.
-----------------------------------------------------------------
Πηγή: ttps://pneumatikesparaineseis.blogspot.gr/2017/05/1453.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Αναγνώστες